Port terbaik di Kelantan korang patut cuba

0 Comments

Meskipun ramai yang sering mengaitkan makanan orang Kelantan yang sukakan manis, namun sebenarnya negeri Cik Siti Wan Kembang ini ibarat syurga makanan yang tak kurang lazatnya. Kalau korang melancong ke Kelantan atau ada yang baru

Nak jalan ke Kelantan? Jangan lupa try lokan bakar!

0 Comments

Siapa yang merancang ke Kelantan pada musim cuti sekolah ni, korang jangan lupa untuk jalan-jalan cari makan ke Pasar Terapung Kampung Pulau Suri, Tumpat. Kalau dah sampai situ, korang wajib cuba pekena menu ‘Lokan Bakar Cheese’ dia

Dah try makan roti canai ular?

0 Comments

Jika korang bercuti atau jalan-jalan ke Kota Bharu, Kelantan dan ingin merasai hidangan sarapan istimewa yang agak ‘rare’ serta luar biasa, korang boleh cuba menikmati ‘Roti Canai Ular’! Selalunya roti canai ditebar dengan bentuk empat

Rindu nak candat sotong? Jom ke Ganu!

0 Comments

Perhatian kepada kaki pancing dan kaki candat sotong!! Korang dah boleh kembali ke laut perairan Terengganu yang sememangnya terkenal sebagai destinasi mencandat sotong di kalangan penggemar aktiviti tersebut. Malah, Kerajaan Negeri Terengganu juga telah menyediakan

Jom merasa jadi orang kampung dengan bercuti di Teganu!

0 Comments

Bukan semua antara kita bertuah dibesarkan di kampung yang indah dikelilingi sawah padi terbentang luas. Siapa yang tak jatuh cinta dengan pemandangan sawah padi menghijau dan berwarna kuning keemasan apabila sudah masak, ditambah pula dengan panorama bukit-bukau

Bercuti dengan bajet kecil? Jom ke Pulau Perhentian!

0 Comments

Kalau korang teringin bercuti dekat pulau, korang boleh pergi dekat sini, Pulau Perhentian, dekat Terengganu je.   Bajet kecil sikit berbanding pulau lain, tapi view dia memang nais gila.  Dekat sini dia ada Pulau Perhentian Besar

Suka diving? Jom ke Pulau Tenggol!

0 Comments

Bagi peminat snorkeling, korang boleh try pergi di di Pulau Tenggol Dungun. Sebab dekat sini korang boleh melihat berbagai hidupan laut dan coral lembut termasuk nudibranch dan clownfish. Tapi kena pilih timing betul-betul sebab Pulau Tenggol