Jangan lakukan perkara ini ketika melancong…

0 Comments

Nak melancong memang seronok, tapi terdapat beberapa perkara yang korang perlu ambil kira supaya tidak melanggar pantang larang di sesuatu tempat.  Biar betul? YES. Jom baca sini gais!  Jangan senyum sembarangan kepada orang Russia Bila korang

Nak harga tiket flight murah? Ikut cara ini!

0 Comments

AirAsia telah melancarkan Pas Tanpa Had Cuti-Cuti Malaysia yang berharga RM399 bagi menyokong pelancongan domestik selaras pengumuman kebenaran rentas negeri dan aktiviti pelancongan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Ternyata ramai yang teruja dengan

Tiket nak ke Sabah Sarawak cecah RM2000?

0 Comments

Memang ramai menunggu waktu untuk kembali melancong seperti biasa, tapi dah boleh melancong, tengok harga tiket flight, mahu teduduk berpeluh jap! Haha kecoh di media sosial apabila netizen mengadu tentang kenaikan harga tiket penerbangan MAS dan

Di mana port baik kalau holiday di Langkawi?

0 Comments

Langkawi antara destinasi yang selalu jadi tumpuan orang ramai. Termasuklah kita yang orang local ni pun kan? Sebab kalau korang pandai, naik flight pun boleh dapat harga RM70 bagi sehala.  Kalau dari KL, penerbangan akan

Korang dilarang menjerit kalau datang ke tempat ni

0 Comments

Nak bersuka ria boleh di tempat ni, tapi ada syarat yang korang perlu patuhi kalau datang sini.  Iaitu di Taman Tema di Jepun yang melarang pengunjungnya menjerit ketika menaiki roller coaster.  Ia bertujuan menjaga jarak

4 Sebab Mengapa Wajib Ambil Insurans Perjalanan Ketika Melancong

0 Comments

Perlukah saya mengambil perlindungan insurans dan takaful ketika melancong? Jawab, ya perlu! Pentingnya pengambilan skim perlindungan insurans perjalanan adalah sebagai kos perlindungan diri yang sangat membantu korang berbanding dengan jumlah yang korang perlu bayar jika

Korang dilarang senyum bila travel ke Korea Utara

0 Comments

Sebagai negara yang sangat tertutup, Korea Utara juga menerapkan beberapa peraturan ketat yang cukup aneh. Negara yang dibentuk setelah Perang Dunia II ini mempunyai penduduk sekitar 25 juta orang, dan telah diperintah oleh 3 orang