2 Dec 2019 – Perjalanan Hari Ketiga

0 Comments

Hai gais! Pagi ni kitorg kena bangun awal pasal nak buat aktiviti special. Satu…nak tengok matahari terbit kat Lovina Beach. Dua…kita nak pergi tengok dolphin! Ini sebab utama amik pakej Kembara Raja Cuti yang ni.

1 Dec 2019 – Perjalanan Hari Kedua

0 Comments

Hari ni kita breakfast sambil bersenang lenang kat depan swimming pool. Sarapan pagi memang termasuk dalam pakej ok, so bedal je. Pilihan English breakfast Kat sini tak banyak tau pasal diorang lagi suka promote makanan

30 Nov 2019 – Perjalanan Hari Pertama

0 Comments

Finally gais, kita dah sampai di Ngurah Rai Airport! Eksaited sangat akhirnya sampai Bali. Sebelum kita mulakan adventure kat sini perut kena isi dulu ? Kalau kat Indonesia, makanan kebangsaannya apa lagi kalau bukan bakso.

29 Nov 2019 – Pengangkutan

0 Comments

Haluuuuu sis dan bro semua ? Harini dah hari Jumaat (29/11) dan esok dah nak gerak ke Bali, Indonesia. Dah alang2 tengah terfikir apa lagi nak bawak (Biasalah gegurl kan overthink ?), tu yang curi

26 Nov 2019 – Persiapan Part 2

0 Comments

Sekarang jom kita settle kan pasal duit pulak.  Biasanya bila kita travel, mesti dah siap-siap keluarkan wang tunai ikut pada amaun yang kita nak bawak. Tapi untuk backup plan, kita ke bank untuk aktifkan kad

20 Nov 2019 – Persiapan Part 1

0 Comments

Walaupun cuti 4 hari je tapi kerja kat ofis tu tetap kena pulun siapkan sebanyak mungkin haha Atleast masa cuti nanti orang tak kacau ? (tapi takpun). Tu yang busy namati beberapa minggu ni! Sampai

14 Nov 2019 – Merancang

0 Comments

Passport ngan tiket ke Bali dah settle. Yeay! Oh ya, pasal eksaited sangat sampai lupa nak share hotel detail. Pakej Kembara Raja Cuti tu dah termasuk hotel sekali. Standard twin sharing ngan breakfast. So part

7 Nov 2019 – Merancang

0 Comments

Finally gais! Plan nak bercuti dah ready untuk dilaksanakan. Tahun ni kitorg nekad nak sempurnakan bucket list masa study yang dah lama tertangguh tu. Destinasi kali ni ialah Bali,Indonesia. Honeymoon? Bali bukan tempat utk honeymoon