Malaysia pun ada floating market!

0 Comments

Bagi yang suka berjalan-jalan dan ingin merasai sendiri pengalaman membeli-belah di pasar terapung, pasti lokasi seperti Hatyai dan Bangkok di Thailand ataupun Kalimantan dan Bandung di Indonesia menjadi destinasi wajib dalam ‘list travel’ korang. Tapi tahu

6 Tempat Makan Halal Wajib Anda Singgah di Bangkok

0 Comments

Selain terkenal sebagai syurga membeli-belah buat kaki shopping, Bangkok juga menjadi kegemaran pengunjung untuk merasai sendiri kelazatan dan kepelbagaian menu masakan Thai yang sememangnya disukai oleh orang Malaysia. Tetapi harus diingat Thailand bukanlah negara dengan

Si Bulus ‘Penghuni Tetap’ Di Hagia Sophia

0 Comments

Hagia Sophia di Istanbul, Turki, merupakan salah sebuah bangunan bersejarah yang terkenal di dunia! Tapi, korang perasan tak dalam bangunan tu ada ‘si bulus’ istimewa yang menjadi penghuni tetap di situ?  Sebenarnya Hagia Sophia menjadi

Jom Tidur Lena Seperti Di Angkasa

0 Comments

Bagi kaki backpackers, selalunya jenis penginapan yang dipilih korang pastinya jenis hostel bukan? Di Malaysia, mungkin penginapan jenis ini tak terlalu famous tetapi di luar negara ia memang menjadi pilihan utama buat mereka. Di Singapura,

Istana termahal dunia

0 Comments

Kalau tempat tinggal sendiri dah macam istana, memang tak payah bercuti ke mana-mana pun Cik Gaya memang okay taw! Ihiks   Dilaporkan Putera Mahkota Arab Saudi, Mohammed bin Salman memiliki sebuah istana di Perancis, Chateau Louis

Eibsee: Tasik dengan 8 pulau kecil di German

0 Comments

Sumber: jeffreyjkieffer Eibsee, mungkin bukan satu destinasi yang ramai kenali dalam kalangan sesetengah orang. Selalunya kalau sebut German, destinasi yang memang wajib sampai dulu, Frankfurt, Berlin dan Munich. Sebabnya, kan ramai rakyat Malaysia sambung study